De Pioenroos dagbesteding

Dagbesteding op een passend sociaal niveau

We hebben op een separate locatie een ruimte waar we de dagbesteding houden. Ons motto is dat iedereen een leuke dag moet hebben. We kijken op de dagbesteding naar het niveau van de mensen, en passen daarop hun individuele programma’s aan. De eigen persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Deze proberen we te ontwikkelen of in ieder geval op pijl te houden. Vaak merken deze mensen dat, als ze ‘de school’ verlaten, ze achteruit gaan en daardoor minder zelfvertrouwen hebben. Gevolg hiervan is dan vaak dat ze in een sociaal isolement terecht komen. Door op de dagbesteding, op een schoolse manier een programma aan te bieden, zie je dat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Het programma bestaat uit vakken zoals: taal, schrijven, lezen, spraakoefeningen, rekenen, omgaan met geld, techniek, handvaardigheid, leren omgaan met een pc, stimuleren van lichaamsbeweging, samen koken en bakken. Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarnaast gaan we met eigen vervoer dagtochten maken. We hebben al heel wat bezocht zoals: steden als Amsterdam, winkelen, markt bezoeken, pretparken, zee, musea, concerten, bioscoop, bowlen en dierentuinen.

Ook hebben we een eigen boot waar we mee kunnen varen. Niet alleen een vakantieweek, maar ook zomaar een dag in de week op de boot zitten. We kunnen er ook mee motervaren en zeilen. Erg leuk en ontspannend. Deze boot wordt regelmatig ingezet als afzonderingsruimte, als een van de bewoners een time out nodig heeft. De ruimte is uitermate geschikt om als prikkelarme ruimte de rust weer terug te vinden en hun hoofd leeg te maken.

Hulp bij groeiHulp bij groei

Samen uniekSamen uniek

Zorgen met hartZorgen met hart

Aangepast ontwikkelenAangepast ontwikkelen

Copyright de Pioenroos 2024 |

Cookiebeleid & Privacy Policy | Klachtenregeling

Webdesign: boxmeerreclame.nl